Twingly statistik

lördag 16 november 2013

Sit, Cujo, sit! … Bad dog!

Far & dotterdag idag: Bamse, glitterpennor, rutschkana och gunga. Lite musik också, bland annat Lotus Flower av Radiohead, även om vi i vårt hem bara nämner frontmannen när vi vill ha Radioheadtid: ”Höra på Thom Yorke?” Thom Yorke it is.

En fin dag, alltså. Vi hade även en förträfflig sagostund som lät oss ta del av en nyanserad coming of age-historia där en modig liten igelkott inte bara finner ett fint hem för vintern, utan också kommer till insikt om att det är lätt att klara sig själv om man får hjälp av andra. De har en del att lära oss, igelkottarna.

En bit in i denna dag beslutar vi att ta oss en powernap. Samlar ihop filt och gosedjur, väljer ut rätt napp och finner oss till rätta under täcket. Vi småsnackar lite innan vi roar oss och söker sömnen.
   Efter lite tystnad, alldeles innan jag själv somnar så säger plötsligen dottern: ”Pappa … Thom Yorke saknar sin hund, som heter ”Sicko”. Det säger hon naturligtvis, och hennes röst är nästan alltid det vackraste ljudet i hela världen, men när hon med viskande stämma formar namnet ”Sicko” så kryper det in lite skevt i mitt halvt sovande öra, och sedan drömmer jag helt vansinniga saker.
   Det är lite svårt att förklara, men om Radiohead gjorde en låt med tillhörande video baserad på plotten och stämningen i filmen Cujo så börjar vi närma oss. Det var en fradgande pudel med rosa pannband inblandad vid ett tillfälle.
   Radiohead borde göra den låten. Det kommer bli skitsvårt att få Thom helt klar på vad jag menar, men om det lyckas kommer det bli det mest suggestiva som gjorts sedan, ja, sedan valfri Keshaproduktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar